LEGO PLANET: ELS BENEFICIS DEL LEGO EN ELS INFANTS

LEGO PLANET: ELS BENEFICIS DEL LEGO EN ELS INFANTS

lego-2589872_960_720

Tots coneixem el joc de construcció LEGO i hem jugat amb els nostres fills en nombroses ocasions, però segurament mai ens hem parat a pensar en els múltiples beneficis que reporta en ells des d’un punt de vista psicopedagògic.

Segons diversos psicòlegs infantils, aquest joc de construcció lliure ens permet externalitzar el nostre sistema emocional per lo que d’entrada afavoreix de manera excepcional el treball de la intel·ligència emocional.

Aquest és un dels principals motius que han fet que el LEGO s’hagi portat al terreny dels adults i concretament al món empresarial com a eina per exemple, de resolució de conflictes entre companys de feina, i ja forma part important del coaching.

Segons els experts, les contruccions de LEGO estableixen connexions a nous nivells. En començar a ajuntar peces, la creativitat i la imaginació, juntament amb el treball manual, posen en marxa processos mentals que permeten assolir un coneixement més profund de la persona.

Quan aquesta tècnica es trasllada a un equip o conjunt de nens i nenes, cadascun d’ells ofereix una petita mostra de com percep el món, posant de manifest diferents punts de vista i promovent el diàleg i l’empatia.

Un segon benefici és l’enderroc de barreres inconscients, les quals cauen lentament a través de la construcció assolint un millor coneixement propi i dels demés.

Com a tecer benefici parlem de l’augment de la capacitat resolutiva, a través dels reptes que el nen o nena ha de superar en la construcció d’un projecte guiat per un expert, aquest aprén a buscar solucions de manera creativa i a prendre decisions. Amb tot això s’observa una notable ampliació del marc d’entrenamemt d’habilitats.

I tal vegada un dels beneficis més importants és l’expressió de lo abstracte i la síntesi de lo complex. Amb el treball de LEGO s’aconsegueix simplificar procesos i s’obté una informació fantàstica per millorar l’eficiència de les accions.

Des del Gabinet Psicopedagògic de NOVACADÈMIA, oferim tallers de LEGO PLANET per primera vegada a Sant Feliu de Codines. Es tracta d’una activitat amb molt èxit a diferents AMPAs i escoles on compta amb nombrosos alumnes.

L’activitat està enfocada a nens i nenes de 3 a 11 anys i les sessions tenen una durada de 1,5 hores, un cop per setmana.

Les classes s’inicien dilluns 8 de gener a l’escola FEDAC i hi ha dos grups:

  • Dilluns de 17,15 a 18,45 hrs LEGO PLANET en català
  • Dimarts de 17,15 a 18,45 hrs LEGO PLANET en anglès

Els nens i nenes de l’escola FEDAC bereneran de 17,00 a 17,15 hrs amb una monitora mentre esperen l’arribada de la resta de nens i nenes d’altres escoles.

El preu de l’activitat és de 41€/mes en català i de 49€/mes en anglès. Aquesta activitat està exempta de matrícula. El primer mes s’ha d’abonar 15€ en concepte de materials. Màxim d’alumnes per grup: 8

Voleu veure gaudir els vostres fills fent una activitat lúdica i al mateix temps tant eficient a nivell psicopedagògic?

Doncs demaneu més informació o feu la inscripció a través d’aquests canals:

  • Mail: info@novacademia.cat
  • Personalment: NOVACADÈMIA Caldes de Montbui C/Santa Teresa 15 (obert de 09,30 a 13,30 i de 16,00 a 20,00 hrs)
  • Whatsapp: 629.367.401
  • Telèfon: 93.865.44.79
  • Formulari de contacte d’aquesta web

I si sou un grup de pares i mares que voleu el LEGO en diferent horari/dia, en grup tancat o a domicili, no dubteu en demanar informació.

 

LAIA MARTOS

PSICÒLOGA

COL·LEGIADA 25480

CAP DEL GABINET DE PSICOPEDAGOGIA

NOVACADÈMIA SERVEIS FORMATIUS S.L.

 

Sobre l'autor

Contesta

*

captcha *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada